Cele 14 stații pe care Calea Ferată din Moldova ar putea să le închidă

Calea Ferată din Moldova (CFM) va închide 14 stații de tren, deoarece aceste stații nu sunt implicate în activitatea întreprinderii de stat, dar și din cauza datoriilor mari acumulate de CFM. Vor fi închise stațiile de tren Zaim, Kulima, Greceni, Kiriutnea, Mereni, Bahmut, Hiliuţ, Glodeni-Răuțel-Glodeni, Târdea, Cobâlea, Ghizdita, Hadjimus și două stații din Halta.

Guvernul a aprobat astăzi, 13 aprilie 2018, un proiect de lege care-i permite CFM-ului să închide, fără a coordona cu autoritățile locale, stațiile de tren care-i aduc pierderi financiare. „Proiectul are scopul de a optimiza cheltuielile și de a păstra edificiile în regim conservat. CFM va economisi 20-25 milioane de lei anual. Angajații vor fi mutați la alte stații de tren, iar cetățenii vor cumpăra tichete de călătorie în tren sau online. Daca în localități nu vor fi alternative de transport public atunci autoritățile publice centrale împreună cu cele locale vor fi obligate să întreprindă măsuri de asigurare a pasagerilor cu transport rutier”, a spus Chiril Gaburici în cadrul ședinței de Guvern.

Orarul de circulație și de oprire al trenurilor nu a fost modificat. Autoritățile nu au precizat de când vor fi închise cele 14 stații de tren din Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Alina

    Buna ziua, venim cu o intrebare catre dvs, sunt o cunostinta de a unei regizoare de a noastra stabilita in Japonia, care lucreaza la televiziunea nationala de acolo, unde regizeaza filme documentare, se numeste Guboglo Irina, dumneai ar dori sa faca un film documentar despre calea ferata din RM, insa pentru inceput are nevoie de informatie, pentru a o prezenta in Japonia, ca acestia ulterior sa fie interesati si sa investeasca in producerea acestui film documentar. Cum credeti se poate de realizat un film documentar reusit pe aceasta tema?
    Daca da ne puteti consulta unde am putea gasi informatie veridica.
    Va multumesc pentru timpul acordat, ne puteti scrie la adresa de email: honey90.08@mail.ru.
    O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *