Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cele 14 stații pe care…

Cele 14 stații pe care Calea Ferată din Moldova ar putea să le închidă

Calea Ferată din Moldova (CFM) va închide 14 stații de tren, deoarece aceste stații nu sunt implicate în activitatea întreprinderii de stat, dar și din cauza datoriilor mari acumulate de CFM. Vor fi închise stațiile de tren Zaim, Kulima, Greceni, Kiriutnea, Mereni, Bahmut, Hiliuţ, Glodeni-Răuțel-Glodeni, Târdea, Cobâlea, Ghizdita, Hadjimus și două stații din Halta.

Guvernul a aprobat astăzi, 13 aprilie 2018, un proiect de lege care-i permite CFM-ului să închide, fără a coordona cu autoritățile locale, stațiile de tren care-i aduc pierderi financiare. „Proiectul are scopul de a optimiza cheltuielile și de a păstra edificiile în regim conservat. CFM va economisi 20-25 milioane de lei anual. Angajații vor fi mutați la alte stații de tren, iar cetățenii vor cumpăra tichete de călătorie în tren sau online. Daca în localități nu vor fi alternative de transport public atunci autoritățile publice centrale împreună cu cele locale vor fi obligate să întreprindă măsuri de asigurare a pasagerilor cu transport rutier”, a spus Chiril Gaburici în cadrul ședinței de Guvern.

Orarul de circulație și de oprire al trenurilor nu a fost modificat. Autoritățile nu au precizat de când vor fi închise cele 14 stații de tren din Moldova.