Agenți economici nemulțumiți de costurile Zilei Naționale a Vinului

Mai mulți agenți economici care urmează să participe la Ziua Națională a Vinului, din acest an, se declară nemulțumiți de prețurile ridicate pentru arendarea spațiului din centrul Chișinăului.  Deși, nu a fost semnat încă niciun contract și decizia finală va fi luată la finalul următoarei săptămâni, agenții susțin că le sunt cerute sume de până la 7 000 de lei pentru un metru liniar de spațiu. Potrivit acestora, suma este exagerată, mai ales că, în anii precedenți, prețul pentru arendarea spațiului era de două ori mai mic.

Prețurile pentru desfășurarea evenimentului sunt stabilite de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Experta în marketing ONVV, Parascovia Ignat, afirmă că suma indicată de agenții economici este exagerată, întrucât decizia finală va fi luată la sfârșitul următoarei săptămâni. „Creșterea sumei este cauzată de faptul că în acest an ziua vinului va fi organizată sub aspect eco, toți agenții trebuie să aibă marfă de proximitate, produse de proviniență autohtonă, bucate tradiționale, veselă din hârtie, iar plasticul trebuie evitat”.

Experta mai susține că, deși suma pentru arenda spațiului a fost majorată, fiecare participant are posibilitatea de a alege ceva mai puțin costisitor. Astfel, pentru producătorii de la periferie, prețurile vor fi de 3 000 mii de lei, iar pentru cei din centru, ar putea ajunge la 6 000 de lei metru liniar.

În acest an, sărbătoarea dedicată vinului va fi organizată de „Media Show Group”. Compania va fi responsabilă de repartizarea agenților potrivit planului aprobat de ONVV, de logistică și de buna desfășurare a sărbătorii.

Ziua Națională a Vinului, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Sărbătoarea tradițiilor va întruni 43 de producători autohtoni de vinuri din R. Moldova și se va desfășura cu genericul „Păstrăm legenda vie”. Timp de două zile, în inima Chișinăului vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, târgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă dedicată alimentației publice și o scenă impunătoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *