În Australia „a plouat” cu milioane de păianjeni

Milioane de păianjeni mici au căzut din cer în Australia, alarmând locuitorii ale căror proprietăți au fost brusc acoperite cu o pelerină țesută de aceștia, anunță National Geographic. Potrivit specialiștilor, astfel de ploi cu arahnoide sunt destul de frecvente, fiind o formă mecanică de transport prin aer al păianjenilor.

Luna aceasta, ploaia torențială cu păianjeni din regiunea de sud a țării este doar cel mai recent exemplu de fenomen cunoscut sub numele de „ploaie cu păianjeni” sau, în unele cercuri, sub denumirea de „părul îngerului” din cauza firelor mătăsoase pe care păianjenii le lasă în urma lor.

„Acest mod de a călători este un comportament frecvent folosit de către mulţi păianjeni. Ei se caţără la înălţimi relativ mari și apoi eliberează pânza lor de mătase. Acest lucru se întâmplă în jurul nostru tot timpul. Noi doar nu-l observăm. Motivul pentru care oamenii, de obicei, nu observă acest comportament ingenios al păianjenilor este că ei nu fac acest lucru în același timp și nu aterizează în același loc”, a declarat Todd Blackledge, un profesor de biologie la Universitatea din Akron în Ohio.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Barbara Swanson

    A year ago my husband, he started to lose his hair and it was really bothering him, he used lots of creams and whatnot, but nothing helped, until we came across this ( http://tinyurl.CoM/NoMoreLoss ) now not only did his hair grow back, but it has grown back really shiny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *