Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   „ReUNIUNI teatrale” pe scena teatrului…

„ReUNIUNI teatrale” pe scena teatrului din Iași

turism.bzi.ro

Ziua Unirii va fi sărbătorită pe scena Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, în zilele de 24 şi 25 ianuarie, prin organizarea în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău a spectacolelor „Hronicul găinarilor”, după Aurel Busuioc şi „Douăsprezece scaune”, după Ilf şi Petrov, scrie Radioiași.

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul „ReUNIUNI teatrale”, readuce în faţa publicului ieşean o colaborare de lungă durată între cele două instituţii teatrale din Iaşi şi Chişinău. Bazată pe un dialog intercultural de calitate, această colaborare se concretizează, mai ales atunci când e sărbătorită Ziua Unirii.

Totodată, actorii de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi vor interpreta, la sfârşitul lunii martie, două spectacole la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

„Fiind structurat în esenţă pe interculturalitate, pe cunoaşterea mai profundă a fenomenului teatral din cele două spaţii culturale vecine, proiectul are pe agendă două dintre cele mai de succes spectacole ale Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, găzduite de Naţionalul de la Chişinău. Spectacolele vor avea loc pe 27 martie, zi cu dublă semnificaţie, care sărbătoreşte atât Unirea de la 1818 a Basarabiei cu România, cât şi, la nivel mondial, teatrul”, se menţionează într-un comunicat remis AGERPRES.