Născută de ziua Limbii Române

Pe 31 august, Gabriela Solomca din orașul Dondușeni are sărbătoare dublă: ziua de naștere și Ziua Limbii Române. Viitoare studentă afirmă că se simte norocoasă și consideră această coincidență drept un dar divin.

„Deşi ştiu că de ziua mea toate laudele şi urările de bine pe care le primesc le merită doar părinții mei, realizez că Ziua Limbii Române, care din voia Domnului s-a întâmplat să fie şi ziua mea de naştere, mi-a marcat într-un fel cu totul deosebit şi dragostea pentru ceea ce înseamnă limbă şi literatură română”,spune Gabriela. „De aceea, pot afirma că mă simt foarte norocoasă atunci când sărbătoresc ziua de naştere, iar toată ţara e în straie festive”, a adăugat ea.

Gabriela ne-a comunicat că în fiecare an, de Ziua Limbii Române participă la diferite activități dedicate acestei sărbători naționale. „În anii de gimnaziu şi liceu am avut mereu acelaşi program pentru ziua de 31 august. Mai întâi, mergeam cu tot liceul, organizat, spre centrul oraşului, unde sărbătoream cu toţii, în mod solemn, Ziua Limbii noastre”

Fiind întrebată care este importanța acestei sărbători, tânăra a răspuns: „cred cu tot sufletul că această sărbătoare frumoasă pune în evidenţă una dintre cele mai mari valori ale neamului nostru – limba”. Gabriela suține că „atâta timp cât vom avea o limbă curată, atâta timp vom mai exista şi noi ca naţiune. Deci, aceastã zi ne demonstrează că încă mai respiră limba română în spaţiul republicii noastre”, a concluzionat tânăra.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *