[Foto-Reportaj] „Drumul spre casă”

Volumul „Drumul spre casă”, de Principele Nicolae al României, a fost lansat în această duminică, 22 februarie, la ora 12:00, la Librăria din Centru. „Drumul spre casă” e un dialog dintre Filip-Lucian Iorga și Principele Nicolae al României. Acest volum descrie viața Princepelui, departe de casă – România, și dorința acestuia de a reveni și trăi printre români.

Principele Nicolae al României (nume complet Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills; născut în 1985, în Elveția) a devenit Principe al României la 1 aprilie 2010. El e fiul Principesei Elena a României și al profesorului Robin Medforth-Mills. Nicolae e în prezent al treilea în ordinea de succesiune la tronul României, conform ultimului Statut regal din 2007.

PrincipeleNicolae a urmat ciclul primar și gimnazial la școala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999 urmând ca din acel an să frecventeze cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames unde a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură și limbă engleză, tehnologia informației, geografie și științe, iar apoi a absolvit și nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, știința afacerilor și educațiefizică.

În anul 2009 Principele Nicolae s-a înscris la Universitatea din Londra, urmând cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, specializându-se în management, unde a absolvit în anul 2012, anul în care s-a hotărât să se dedice cauzei României, preluând unele din activitățile Casei Regale.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 25 de ani, prințul Nicolae a primit titlul de Alteță Regală și Principe al României.

Foto: Dionis NICOLAI


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *