[FOTO-REPORTAJ] „Dar Moldova a avut corăbii?”

Muzeul Național de Etnografie şi Istorie Naturală este gazda unei expoziții de nave maritime impresionante, pornind de la plute primitive şi bărci scobite din trunchiuri de copaci, până la nave mari, încă din timpul lui Ștefan cel Mare.

Toate acestea vin să ne prezinte, în miniatură, „Evoluţia marinei autohtone”. La vernisajul expoziției, care a avut loc la 22 ianuarie curent, Ion Friptu, ca un profesor istorisea vizitatorilor trecutul marinei autohtone și cum acesta a evoluat. „Puțini știau despre marinele Moldovei”, spune autorul expoziției. Ion Friptu a fost marinar. Întrebarea copilului său: „Dar Moldova a avut corăbii?”, i-a stârnit curiozitatea și pasiunea pentru construirea corăbiilor de dimensiuni mici. „Sunt puține țări europene care se pot mândri cu o astfel de istorie excepțională. De aceea, consider că ar fi bine să știm istoria frumoasă a neamului nostru”, a conchis Ion Friptu.

Menționăm că Agenţiei Turismului a R. Moldova încearcă să dezvolte proiectul de construcție a unei corăbiei, din perioada lui Ștefan cel Mare, de dimensiuni reale, care ar putea atrage turiștii, să promoveze istoria și coloritul țării.

Foto: Tatiana Beghiu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *