Expoziția fotografiei de stradă

Vernisajul expoziției fotografiei de stradă va avea loc astăzi, 18 august, la ora 19:00, în Casa Zemstvei.

Expoziția relevă rezultatul workshop-ului de fotografie stradală, condus de fotograful polonez Tomasz Kulbowski. Workshop-ul s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, cei șapte participanți fiind selectați în bază de concurs.

Scopul atelierului a fost de a lucra în direcția antrenării sensibilității vizuale și elaborării instinctului creativ al fotografului, precum și interacțiunea acestuia cu oamenii și spațiul public. În cadrul atelierului, participanții workshop-ului s-au concentrat pe crearea unor imagini informative, care pot fi atât parte a unei serii, cât și fotografii de sine stătătoare, complexe, ce acționează ca o istorie a unui cadru. Subiectul principal de studiu fotografic a fost mun. Chișinău.

Menționăm că Tomasz Kulbowski este un fotograf originar din Lublin, Polonia, profesor și promotor al fotografiei documentare și de stradă. Tomasz este inițiatorul și directorul proiectului Eastreet, dedicat fotografiei documentare și celei de stradă din regiunea Europei de Est.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului Polonez din București, Warsztaty Cultury in Lublin. Organizatorul evenimentului în Chișinău este ONG Art Platforma.

Expoziția va putea fi privită în perioada 18 august – 1 septembrie 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *