„Eugen Doga – 80 de primăveri”

La 1 martie, maestrul Eugen Doga împlinește 80 de ani. În acest sens, la Parlament va fi organizat evenimentul aniversar „Eugen Doga – 80 de primăveri”. La eveniment va fi prezent maestrul Eugen Doga.

Programul include o expoziție de fotografii, afișe și publicații din colecția personală a maestrului și din arhiva Academiei de Științe. Muzica semnată de Eugen Doga va răsuna în Parlament în interpretarea copiilor de la Școala de Muzică „Eugen Doga”, Liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”, Corala „Vocile primăverii”, precum și a cvartetului de la Radio Moldova. Programul va culmina cu un recital al maestrului Eugen Doga și al naistului Vasile Iovu.

„Recunoscută în întreaga lume, muzica maestrului Eugen Doga rezistă timpului și străbate hotarele. Ziua de 1 martie va fi Sărbătoarea muzicii în Parlament, alături de celebrul Eugen Doga”, a menționat președintele Parlamentului.

Evenimentul va începe la ora 12.00.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Marghita dela Cetatea Hotin

  “Primăvară, primăvară –
  încălzește inimioara;
  primăvară, primăvară –
  îmi zâmbește tămâioara”.

  “Mărțișor, mărțișor –
  roșu-alb, eu te ador;
  mărțișor, mărțișor –
  înspre ceruri eu să zbor” !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *