DescOPERĂ farmecul Muzicii, în mijlocul naturii

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va participa la Festivalul de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ, care va avea loc în perioada 9-11 iunie, la Butuceni.

Comuniunea dintre Muzică și Natură va crea o atmosferă distinsă și va infiltra în sufletele melomanilor armonia împlinirii spirituale. Divertismentul clasic „De la baroc la romantism”, desfășurat în data de 9 iunie, va oferi spectatorilor șansa de a savura desăvârșirea unor creații de o profunzime incomparabilă.

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Capela Corală Academică „Doina” și solistul Sergiu Mușat, sub bagheta Maestrului austriac Friedrich Pfiffer, vor interpreta eternele lucrări ale unor compozitori cu renume mondial, precum Bach, Beethoven, Rossini, Verdi, Dvorak, Wagner etc.

În data de 10 iunie, capodopera în 4 acte Carmen de Georges Bizet – „opera operelor”, după cum o numește cel mai înfocat admirator al ei, filozoful Nietzsche – va fascina publicul prin veridicitatea subiectului şi prin autenticitatea culorii tematice. Această multașteptată interpretare o va oferi cu generozitate Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Vă inspiră Johann Strauss? Unicitatea artei regelui valsului Johann Strauss vă invită la o porție de inspirație în data de 11 iunie. Grație măiestriei Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, sub bagheta dirijorului Friedrich Pfiffer, spectatorii vor rămâne fascinați de enigmele unor creații ce au reușit să ancoreze în istoria muzicii clasice.

DescOPERĂ este la a doua sa ediție. Pentru prima dată festivalul a fost organizat în anul 2016.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *