Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Concerte în aer liber, în…

Concerte în aer liber, în mai multe regiuni ale țări

Proiectului „Identitate Culturală-Patrimoniu European”, ajunge pe 7 iunie, la Ungheni , în Piața Independenței.
Astfel, duminică, 7 iunie, înte orele 19:00-22:00, în Piața Independenței, din orașul Ungheni va fi susținut un spectacol în aer liber pentru locuitorii orașului și raionului Ungheni.

În cadrul spectacolului vor evolua Cristofor Aldea Teodorovici și Aldea Teodorovici Orchestra, Valintin Boghean și Vali Boghean&band, Iurie Sadovnic, Cătalin Josan, Alex Calancea & band și alți artiști consacrați din republică, dar și tinere talente din Ungheni.

Proiectul „Identitate culturală – Patrimoniu european” a fost lansat la 31 mai, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, când a fost organizat un spectacol, dedicat împlinirii a 25 de ani de la reorganizarea învățământului din R. Moldova și deschiderea primelor licee de limbi moderne în Chișinău.

Pe lângă promovarea talentelor autohtone, organizatorii și-au propus să consemneze și date importante din calendarul istoriei moderne a R. Moldova – 25 de ani de la încadrarea în învățământul din România, a primilor elevi, studenți și doctoranzi, bursieri ai Statului Român, 25 de ani de la primul „Pod de flori”, 25 de ani de la declararea Suveranității Republicii Moldova, 20 de ani de la admiterea R. Moldova în Consiliul Europei și a unui an de la semnarea Acordului de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană.

Șirul de evenimente culturale va continua și pe parcursul lunii iunie, în aer liber în mai multe localități din R. Moldova.

Proiectul care se va încheia cu un nou spectacol de amploare, în aer liber la Chișinău se desfășoară cu sprijinul Guvernului României și este coordonat de ambasadoarea Iuliana Gorea Costin, președintele Asociației Europene de Strategii Politice „Nicolae Costin”, în parteneriat cu Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova, Fundația „Dominanta”, Fundația Syllabus, Centrul de Excelență pentru Strategii Durabile, Centrul Cultural Științific „Grigore Vieru” și Fundația pentru Educație din R. Moldova.