Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Șoc la Barcelona. Leo Messi…

Șoc la Barcelona. Leo Messi a cerut oficial clubului să fie lăsat liber și să-i fie reziliat contractul

Unul dintre cei mai talentați și buni fotbaliști din istorie, Leo Messi a anunțat oficial Barcelona despre intenția sa de a rezilia contractul, transmite cotidianul spaniol Marca. Messi ar fi făcut referire la o clauză contractuală care-i permite să întrerupă unilateral contractul.

De cealaltă parte, Barcelona confirmă solicitarea internaționalului argentinian, doar că spune că prevederea la care face referință Leo Messi putea fi activată doar până la 31 mai. Argentinianul însă, consideră că acest termen trebuie revăzut în contextul pandemiei de COVID-19 care a dus la reprogramarea campionatului Spaniei și Champions League.

Potrivit Marca, în aceste clipe conducerea Barcelonei s-a convocat într-o ședință de urgență la care să discute situația creată.

Anterior, după o discuție pe care Leo Messi a avut-o cu noul antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman, jucătorul argentinian i-ar fi spus că nu-și mai vede viitorul în echipă și ar vrea să plece. Deocamdată, un interes concret față de argentinian și-au exprimat cei de la Internazionale Milano și Manchester City.

Lionel Messi are 33 de ani și este considerat drept cel mai bun jucător din generația sa, și unul dintre cei mai buni din istoria fotbalului. A ajuns la Barcelona la 14 ani, iar după 2 ani a debutat în prima echipă a clubului. Alături de catalani, palamresul său arată astfel.

  • 10 titluri are Leo Messi cu Barcelona în La Liga 
  • 4 Ligi ale Campionilor a câștigat argentinianul 
  • 444 de goluri a marcat Messi în 485 de meciuri jucate pentru Barcelona în La Liga. E cel mai bun marcator din istoria competiției
  • 6 Baloane de Aur a cucerit Messi, toate în tricoul Barcelonei
  • 91 de goluri a marcat Messi pentru Barcelona și Argentina în anul 2012, record  mondial
  • 27 de goluri a marcat Messi în El Clasico, recordul Barcelonei