Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serghei Narishkin, șeful Serviciului de…

Serghei Narishkin, șeful Serviciului de Spionaj Extern rus: SUA pregătește o revoluție în Republica Moldova. Nu le convine candidatura lui Igor Dodon

Șeful spionajului rus, Serghei Narishkin vine cu acuzații dure în adresa SUA care, potrivit oficialului rus, se implică în treburile interne ale țărilor prietene Rusiei, iar în Moldova, americanii ar pregăti chiar o revoluție. Declarațiile au fost făcute pentru agenția de stat rusă TASS.

Fostul președinte al administrației prezidențiale ruse spune că SUA s-au implicat deja în treburile interne din Belarus și Kârgâstan, iar ar acum ar pregăti o revoluție colorată în Moldova dacă Igor Dodon nu ar câștiga alegerile.

„Acum vedem cu certitudine cum scenariul „revoluționar” este pregătit de americani (după evenimentele din Belarus și Kârgâztan) și pentru Moldova, care în noiembri va alege șeful statului. Lor nu le convine actualul șef al statului Igor Dodon, cel care susține relații constructive cu țările din CSI, inclusiv cu Rusia”, a menționat Narishkin.

Oficialul rus spune că diplomații SUA din Moldova ar convinge reprezentanții structurilor de forță ca în eventualitatea unor alegeri să treacă de partea protestatarilor și că deține informații că un grup de specialiști în „revoluții” din SUA urmează să ajungă în curând la Chișinău.

„După ce au evaluat șansele de victorie ale lui Dodon ca fiind mai mari, Departamentul de Stat al SUA a transmis ambasadei sale de la Chișinău să pregătească din timp opoziția pentru organizarea unor ample manifestații de protest în cazul realegerii sale cu solicitarea de a anula rezultatele alegerilor. ONG-urile și mass-media afiliată transmit deja mesaje fake despre așa-zisele planuri ale autorităților de a falsifica alegerile”, a mai spus Narishkin.

Am solicitat o reacție reprezentanților Ambasadei SUA la Chișinău pe care o vom publica imediat ce va apărea. De asemena, vom discuta la subiect cu mai mulți experți și analiști de politică externă.

Serghei Narishkin este considerat un apropiat al lui Vladmir Putin, ambii fiind originari din Sankt Petersburg și cu care în anii 80 ai secolului trecut au lucrat în structurile KGB. Narishkin este emisarul Kremlinului care în 2010 a negociat o alianță de stânga între PCRM și PDM, care în ultimul moment a fost refuzată de Partidul Democrat.