Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful spionajului rusesc spune că…

Șeful spionajului rusesc spune că Navalnîi a avut o moarte naturală: „Oamenii au o particularitate: mor”

Șeful Serviciului Rus de Informații Externe, Serghei Naryshkin, a spus că politicianul Alexei Navalnîi „a murit de moarte naturală”, scrie Moscow Times.

„Nu cred că acesta este un fel de plan special, dar, din păcate, oamenii au o particularitate: mai devreme sau mai târziu viața se termină, ei mor. Navalnîi a murit din cauze naturale.”, a spus Naryshkin, adăugând că nu consideră că „o forță din Occident” ar fi implicată în moartea politicianului.

Naryshkin a menționat că consideră că este „dezgustător, dar de așteptat, ca în Occident să organizeze astfel de dansuri satanice în jurul sicriului lui Navalnîi”.

Pe 16 februarie, Serviciul Federal de Penitenciare a anunțat moartea lui Alexei Navalnîi în colonia nr. 3 din satul Kharp. La 1 martie, Navalnîi a fost înmormântat la Moscova, la cimitirul Borisov. Câteva mii de oameni au venit să-și ia rămas bun de la politician. Uniunea Europeană și președintele american Joe Biden au numit autoritățile ruse responsabile pentru moartea politicianului.