Scrisoare semnată de Sandu, Usatîi, Chirtoacă, Țîcu și Deliu, către comunitatea internațională: Dodon intenționează să fraudeze alegerile
Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu, candidați desemnați, ce aspiră la funcția de președinte al R. Moldova au trimis o scrisoare comunității internaționale prin care își exprimă îngrijorarea și sesizează partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon și PSRM.
„Am trimis o adresare comunității internaționale prin care ne exprimăm îngrijorarea și sesizăm partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Dodon și PSRM”, se precizează într-un mesaj postat de PAS, formațiune condusă de Maia Sandu.
Potrivit semnatarilor, „lupta în această campanie se duce împotriva furtului, a fraudei și a celui care stă în fruntea intenției de falsificare – Dodon”, se arată în postare.
„Avem datoria să-l oprim și să ne asigurăm că votul cetățenilor este respectat și reprezentativ”, se menționează în postare.
Totodată, mesajul survine în contextul amplasării secțiilor de votare în afara țării
„Astăzi Comisia Electorală Centrală va decide numărul și amplasarea secțiilor de votare în afara țării. Solicităm cu insistență ca această decizie să fie una corectă, bazată pe lege și pe interesul cetățenilor”.
Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Deocamdată, au fost înregistrați trei candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Alți trei candidați – Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS) – au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.
Campania electorală va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 2 octombrie.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.