Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Protest PRO și CONTRA lui…

Protest PRO și CONTRA lui Vlad Filat în fața judecătoriei Buiucani

Zeci de oameni venit în fața Judecătoriei Buiucani, acolo unde are loc procesul de judecată referitor la măsura de arest în cazul lui Vlad Filat. Aceștia au format două tabere: în timp ce unii se declară susținători ai politicianului  scandând„Miliardul e la voi!”, „Plahotniuc la pușcărie!”, „Libertate lui Filat” sau „Jos barsetka!” , pe de altă aparte a apărut un grup de anti-protestatri echipați cu glugi, costume sportive și o mulțime de pancarde. Aceștia scandează „Filat la pușcărie!” sau „Miliardul înapoi!”.

Prima tabără, susținătorii lui Vlad Filat, au venit în fața instanței la îndemnul Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a expediat aseară mesaje cu îndemnul „Vino duminica, ora 9.00, la Judecătoria Buiucani, str. M. Viteazu 2, să-l SUSȚINEM pe președintele PLDM, Vlad FILAT. Să fim UNIȚI, să dovedim că suntem o FORȚĂ!”.

Potrivit UNIMEDIA, celălat grup este format din studenți la unul dintre colegiile din capitală, iar de la o parte dintre ei miroase a alcool.

Poliția a format un cordon între protestatari pentru a preveni incidente.

Deși era programată pentru ora 9.00, ședința de judecată nu a început nici o oră mai târziu. Abia a ora 10, la fața locului au venit Adriana Bețișor, procurorul responsabil de dosar, și avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa.

Amintim că fostul premier Vlad Filat este adus astăzi în fața judeătorilor. Procurorii cer prelungirea mandatului de arest pentru încă 30 de zile. Ședința fost amânată pentru 18 octombrie la cererea avocaților lui Filat, care au invocat că nu au avut timp să se pregătească din cauza cantității mari de documente din dosar.

Foto: facebook.com