Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Președinta Maia Sandu a…

VIDEO Președinta Maia Sandu a înmânat distincții și diplome persoanelor care au contribuit la organizarea summitului Comunității Politice Europene

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a înmânat vineri, 16 iunie, distincții și diplome și a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea summitului Comunității Politice Europene (CPE) și au contribuit la desfășurarea acestuia, se arată într-un comunicat al Președinției. 

La eveniment au fost prezenți membri ai echipei organizatorice, formată din reprezentanți ai instituțiilor publice, autorităților locale, ai sectorului privat, societății civile și mass-media.

„R. Moldova a demonstrat că are capacități logistice și instituționale, și își merită locul în rândul familiei europene”, se menționează în nota informativă.

R. Moldova a fost gazda Summitului Comunității Politice Europene (CPE), care a reunit 48 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. La încheierea celui de-al doilea Summit al CPE, președinta Maia Sandu a declarat că participanții la summit au fost uniți împotriva „celei mai mari agresiuni militare de la al Doilea Război Mondial încoace”.

Potrivit șefei statului, liderii prezenți joi la Bulboaca au fost de acord să-și continue eforturile de integrare a continentului nostru „printr-o mai mare cooperare strategică, o mai bună conectivitate și mai multe acțiuni în materie de energie, reziliență și climă”.