Principală  —  RECOMANDAT   —   VIDEO/ Europa - unită la…

VIDEO Europa – unită la Bulboaca. Privire din interior asupra Summitului Comunității Politice Europene, găzduit de R. Moldova

Ziua de 1 iunie 2023 a început devreme pentru jurnaliștii Ziarului de Gardă acreditați la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care a avut loc în R. Moldova. Toți jurnaliștii acreditați la eveniment au putut ajunge doar cu trenul la Bulboaca, raionul Anenii Noi, acolo unde s-a desfășurat reuniunea. Primul tren a pornit din Gara Feroviară de la Chișinău la ora 6:00, iar al doilea – la 6:30.

Ajunși la Bulboaca, am observat un nivel maxim de securitate în preajma Castel Mimi, iar în curtea spațioasă a vinăriei totul era deja pregătit pentru întâmpinarea oaspeților.

Evenimentul a început cu surpriza zilei. La Summitul de la Bulboaca a ajuns, înaintea tuturor, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Prezența lui nu a fost anunțată dinainte, din motive de securitate.

Urmăriți în reportajul video care au fost cele mai importante declarații făcute la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, desfășurat în R. Moldova, la Castel Mimi de la Bulboaca.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, în contextul agresiunii ruse în Ucraina și al demersurilor de integrare europeană ale Ucrainei, R. Moldova și Georgiei și ale statelor din Balcani. Din Comunitatea Politică Europeană fac parte cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, la care se mai adaugă Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Islanda, Kosovo, Liechtenstein, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Elveția, Turcia, Ucraina și Regatul Unit.