Președinta Estoniei pentru ZdG: Lupta cu corupția e crucială, trebuie să luptați în fiecare zi

Astăzi președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, a luat cuvântul în fața forumului societății civile din cadrul Parteneriatului Estic (EaP) care se desfășoară la Tallinn, Estonia. Ea a vorbit despre importanța efortului colectiv pentru dezvoltarea unei comunități. Președinta Estoniei a acordat și un scurt interviu pentru ZdG.

În fața membrilor societății civile din cele 6 state-membre ale EaP,  președinta Estoniei a vorbit despre importanța efortului continuu și despre discutarea publică a dificultăților: ”Știu că societatea civilă are probleme, inclusiv cu resursele, aceste probleme trebuie discutate public, trebuie să informăm cetățenii despre probleme. Și trebuie să încercăm mereu să facem puțin mai mult pentru rezolvarea acestora,” a declarat Kersti Kaljulaid, urând succes și idei inovative membrilor societății civile.

În interviul pentru ZdG, Kersti Kaljulaid s-a referit la importanța combaterii corupției și a transparenței și accesului la informații. ”Nu veți putea face schimbări spre bine în stat fără transparență. Luptați cu corupția în fiecare zi, nu vă opriți, altfel această luptă nu poate avea sorți de izbândă. Și noi în Estonia nu abandonăm această luptă, și alte state transparente nu renunță la această luptă, căci altfel tot efortul va fi pierdut,” a declarat președinta Estoniei pentru ZdG. Interviul integral va fi publicat mai târziu.

Sursa foto: le.ee


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Jorik

    mori de rys…da ca tarile baltice astazi aduc gaz si petrol cu ajutorul corabiilor amerikane asta nu este coruptie, mai ales ca adusul le costa inzecit decit era inainte cu rusii…iaka asta este coruptie draga prezident…mai ales cind nici nu intrebati poporul ce vrea ocupantilor de mii de ani anume europenii si sunt ocupanti si colonizatori…invatati istoria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *