Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Unul dintre studenții sirieni…

(VIDEO) Unul dintre studenții sirieni vine cu dezmințiri: „Răspunsurile mele au fost prezentate greșit de către reporteri”

Unul dintre studenții sirieni care apare într-un reportaj difuzat de Prime TV, prezentant drept membru al diasporei siriene în R. Moldova și care își exprimă susținerea pentru Maia Sandu, vine cu dezmințiri. Ahmed Al-bakour, student la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testimițeanu” (USMF), afirmă, într-un filmuleț video, că a răspuns jurnaliștilor la întrebări despre refugiați, aceștia însă au scos „toate” declarațiile lor din context și le-au prezentat „altfel”. Mai mult aceștia recunosc că nici nu cunosc despre faptul că în R. Moldova au loc alegeri prezidențiale.

„Eu nu cunosc mult despre politica din Moldova, dar când am fost la interviu răspunsurile noastre au fost prezentate altfel decât le-am prezentat noi, pentru că toate, și acest lucru este principal, toate răspunsurile au fost oferite referitor la tema refugiaților. Am spus oficial, sunt fericit aici, oamenii aici ne respectă pe noi, sunt prietenoși. Eu iubesc Moldova și o respect mult, dar nu vreau să fiu înțeles greșit. Eu nu susțin niciun partid politic, deoarece eu nu cunosc pe nimeni, nici pe Maia Sandu, nici pe Igor Dodon. Răspunsurile mele au fost prezentate greșit de către reporteri, iar la sfârșit ni s-a spus să spunem „Votați Maia Sandu”, fără ca noi să cunoaștem despre campania ei electorală. Sper să mă înțelegeți corect, pentru că înainte de interviu eu nu știam că au loc alegeri în Moldova. Interviul a fost oferit la tema refugiaților: de ce am venit în Moldova, ce fac aici? Am fost întrebat dacă refugiații din Siria ar fi fericiți aici și am spus „da”., deoarece oamenii sunt foarte buni” a declarat Ahmed Al-bakour în filmulețul video.

Citiți AICI cum a evoluat minciuna cu sirienii: de la un site de pamflete, la cea mai urmărită televiziune din țară

Pe lân­gă Pri­me TV, ști­rea a fost difu­za­tă și de mai mul­te site-uri mai puțin cunos­cu­te, dar care, în ulti­me­le luni, au reflec­tat pozi­tiv acti­vi­ta­tea Par­ti­du­lui Demo­crat și i-a cri­ti­cat con­stant pe opo­nen­ții aces­tu­ia.