Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prezidențiale 2020. Zinaida Greceanîi,…

VIDEO Prezidențiale 2020. Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului R. Moldova: „Am votat pentru pace și stabilitate”

Zinaida Greceanîi, și-a exercită dreptul la vot duminică, 15 noiembrie, în cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Președinta Parlamentului R. Moldova s-a prezentat la secția de votare, unde și-a dat votul pentru un „conducător care trebuie să fie statalist, să știe să-și apere republica, și niciodată în viață să nu vrea să o închine altui stat”.

„Am votat pentru pace și stabilitate în țara noastră. Pentru ca țara noastră să înflorească, pentru omul care va veni în fruntea statului și va fi un adevărat conducător, omul care își va apăra țara și se va mândri cu ea. Și niciodată, nimănui, nu va da suveranitatea R. Moldova. Suveranitatea și independența. Noi suntem un popor pașnic, de aceea trebuie să trăim în pace mereu. Noi avem multe naționalități în țară, dar noi toți, împreună, suntem poporul R. Moldova și trebuie să ne mândrim cu țara noastră și atunci vom avea de toate. Este o zi importantă pentru R. Moldova pentru că astăzi își alege conducătorul. Un conducător care trebuie să fie statalist, să știe să-și apere republica, să se mândrească cu ea și niciodată în viață să nu vrea să o închine altui stat. Pentru asta am votat, pentru pace și stabilitate. Noi cu toții, deja cu veacuri supraviețuim, trăim împreună”, a spus Greceanîi.

Duminică, 15 noiembrie, în Republica Moldova are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.