Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou mesaj a lui…

Un nou mesaj a lui Vlad Filat: „Vreau un proces public”

„Cu două săptămâni mai devreme, mandatul de arest pe numele meu a fost prelungit cu încă 30 de zile: cu aceleași motive irelevante, neprobante, dar anunțate cu mult fast de procuror într-o ședință cu ușile închise… într-un „proces”, care este de fapt unul politic, nimic mai mult”, este menționat în mesajul apărut, cu câteva minute în urmă, pe pagina de Facebook a lui Vlad Filat.

Și de această dată administratorul se întreabă de ce ședințele de judecată în acest dosar nu sunt publice. „De ce procurorul refuză să accepte ca acest proces să fie public? Motivul este unul foarte simplu: caracterul public al ședinței ar arăta oamenilor ce s-a întâmplat de fapt în sistemul bancar și cine sunt adevărații eroii. Se tot vorbește despre faptul că eu influențez ancheta. Cum și cu ce să influentez? Toți martorii acuzării au fost deja audiați în fața judecătorilor. Pe cine și ce aș mai putea eu influența? Tototdată, un detaliu foarte important, aproape toți martorii acuzării au calitate procesuală fie în alte dosare, fie în dosare similare, instumentate de procuror. Toți pot fi șantajați de acuzare. Despre asta procurorul nu vrea să țină o cuvântare în fața presei?”, găsim în postare.

De asemenea, Vlad Filat revine cu o rugăminte, către ong-uri și instuțiile europene: „Nu vreau nimic mai mult, doar un singur lucru: UN PROCES PUBLIC. Cereți acest lucru. Nu pentru mine. Mie deja mi se sugerează că sentința este deja dictată. Oamenii însă au dreptul să cunoască ce se întâmplă în acest „spectacol regizat”. Mai ales că sunt multe detalii importante despre care nu se vorbește în fața presei, iar eu sunt bruscat de mascați înarmați ca să nu reușesc să spun vreun cuvânt. Câteva mici detalii doar: BEM reprezintă cea mai mare problemă în jaful secolului, dar din suma de 13,5 miliarde, aproximativ 6 miliarde s-au dus la BEM, diferența – a ajuns la BSM si UNIBANK. Bănci private și cu oameni care au acționat în aceste bănci și instituții ale statului care nu și-au făcut datoria ca să nu permită acest jaf. Nu se vorbește și nu se face nimic în acest furt. De ce? Pentru că cei care investighează jaful nu au niciun interes să afle adevărul. Sau poate nu au voie să acționeze? Apropo, ideea de a lua credit de la BEM a fost ca să nu piardă cetățenii, adică deponenții.

Vedeți structura plăților. O să regăsiți că cea mai mare sumă a mers către bănci și alte categorii de benificiari. Cu toate că este stabilit prin lege ca acționarii și persoanele afiliate acționarilor nu pot fi plătiți din acel credit. Vedeți că acționarul VneseconomBank a primit 50 DE MILIOANE DE DOLARI… Știu că acest mesaj va fi catalogat ca „influențare” și voi fi ținut intemnițat în continuare, pentru că singurele probe adevărate cu care se operează în acest dosar sunt mesajele plasate pe Facebook”, scrie în postarea făcută pe contul de Facebook a lui Vlad Filat.