Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sturza: Unor deputați le-a fost…

Sturza: Unor deputați le-a fost frică de discursul meu din Parlament

Ion Sturza se declară surprins de faptul că deputații nu au reușit să asigure cvorumul necesar pentru a fi dezbătut programul de guvernare al echipei sale. Totuși, acesta afirmă că, pe de altă parte, se aștepta la un asemenea deznodământ, pentru că unii deputați s-ar fi temut de mesajul pe care urma să-l rostească de la tribuna Parlamentului.

„Am venit în fața oamenilor cu o echipă nouă. Cred că acest exercițiu benefic în interesul țării, iar de acum încolo, nu cred că cineva își va permite să promoveze oameni care nu se încadrează în criterii de integritate și profesionalism”.

Sturza anticipează o perioadă turbulentă, în care se va încerca să se creeze o majoritate parlamentară, care va propune un nou candidat pentru funcția de premier. „Anticipez un măcel mediatic, căci dacă acum 2 săptămâni, eu aveam în spatele meu un gol imens, astăzil în spatele meu sunt zeci și sute de mii de oameni care cred că în Moldova lucrurile se pot schimba sper bine.  Eu, pe viitor, voi încerca să colaborez, ca și până acu, cu societatea civilă și mass-media. Acum, voi avea mai mult timp pentru a comunica. Mulțumesc pentru suportul dvs. A fost un exercițiu exemplar de informare a cetățenilor R. Moldova”.

Ion Sturza crede că unii deputați s-au temut de mesajul său din Parlament. „Am fost surprins că nu a fost cvorum, pentru că toate mesajele care veneau, inclusiv din partea PD, erau că va fi cvorum. Dar, a fost și o altă opinie, că dacă-i dăm voie lui Sturza să vorbească în Parlament, vom fi distruși mediatic. Multă lume s-a temut de mesajul meu din Parlament. Acum o să am o întâlnire cu dl președinte, iar după asta, îmi voi continua viața de cetățean. Nu vorbim azi de partide politice. Azi, de la tribuna Parlamentului, voi coborî în stradă, fără bodiguarzi sau mașini blindate”, a precizat Sturza, evitând să spună dacă în orele următoare vor fi organizate proteste în capitală.

Precizăm că, doar 47 de deputați au fost prezenți la ședința de astăzi a Legislativului, în care urma să fie învestit Guvernul Sturza. Pentru ca ședința să aibă loc, erau nevoie de cel puțin 51 de deputați.