Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Slusari anunță condiția Maiei Sandu…

Slusari anunță condiția Maiei Sandu pentru a susține un guvern al PPDA: „Solicităm ca PAS să se pronunțe public cu privire la susținerea unui nou guvern”

Liderul fracțiunii parlamentare PPDA, Alexandru Slusari, susține că de mai bine de o lună membrii Platformei DA solicită sprijinul membrilor PAS pentru demiterea actualului Cabinet de miniștri și investirea unui nou Guvern, asumat de PPDA. Potrivit lui Slusari, lidera PAS, Maia Sandu, susține că atât timp cât Platforma DA nu obține un mesaj public de sprijin din partea PDM, actualul Guvern nu poate fi demis.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, susține că lidera PAS, Maia Sandu, a anunțat că ar putea susține un Guvern al PPDA, doar dacă acesta va obține un mesaj public de susține din partea Partidului Democrat.

„Platforma DA timp de o lună solicită sprijin public de la PAS pentru un alt guvern, unul competent, credibil, un guvern anticriză, proeuropean și antioligarhic. Noi singuri ne propunem ca acest executiv, deja etichetat un guvern de sacrificiu, să fie susținut cu peste 51 de voturi cu excepția grupării Șor, în componența lui categoric nu vor fi incluși reprezentanții grupului Pro Moldova și să nu fie construită nicio alianță. Deputații urmează să voteze doar pentru programul de guvernare și un cabinet de miniștri profesioniști și integri, capabili să gestioneze situația extrem de dificilă în care se află țara. Adică propunerea Platformei DA nu are nimic de a face cu alianță cu dracul, pe care alții erau deja gata să o facă.

Dar, constatăm că, în mod subit, doamna Sandu este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM și ne zice că, de facto, este de acord să rămână la putere Guvernul Chicu, dacă Platforma DA nu obține un mesaj public de sprijin din partea PD. Înțelegem și noi foarte bine că fără marea parte a deputaților din Partidul Democrat nu poate fi instaurat alt cabinet de miniștrii. Cunoaștem precis că fracțiunea PD, cu excepția a 2-3 persoane, să simte foarte incomod în coaliția cu Dodon. Dar văzând poziția PAS, putem aștepta, cu probabilitatea de 99 % că, în asemenea condiții cei din Partidul Democrat vor spune că Platforma DA nu are suport nici măcar de la cel mai apropiat partid ideologic, membru în familia popular -europeană. Cercul este închis. Dodon și Chicu pot dormi liniștit și pot fura mai departe cel puțin până în campania electorală, când vor fi iar inundați de criticile sonore ale opoziției. Dar dacă poziția colegilor noștrii de la PAS rămâne intactă, de acum încolo criticile lor, adresate guvernului Chicu-Dodon nu știu dacă vor mai conta și dacă vor mai avea vreo credibilitate”, scrie Slusari.

În acest context, Slusari susține că, în continuare, solicită înca o dată colegilor de la PAS să se pronunțe public cu privire la susținerea guvernării, asumate de Platforma DA.

Platforma DA reiterează că politic suntem contra cronometrului și solicită înca o dată colegilor de la PAS să se pronunțe public și responsabil cu privire la susținerea guvernării, asumate de Platforma DA, cu toate condițiile enunțate mai sus. Suntem gata în orice clipă să discutăm programul de guvernare și garnitura cabinetului de miniștrii”, a mai scris Slusari pe Facebook.

Lidera PAS, Maia Sandu a avut luni, 15 iunie, o întrevedere cu mai mulți membri ai PPDA, însă a plecat înainte ca discuțiile să se încheie. Sandu a declarat că în cadrul întrevederii a discutat cu membrii PPDA despre posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri și investirea unui nou Guvern.

Am avut o întrunire cu membri PPDA, am discutat despre moțiune și demiterea actualului guvern. Este adevărat, am plecat mai devreme. Uneori îmi crapă și mie răbdarea. Tonul și alte chestii care le-am discutat sunt alte lucruri. Nu o să discutăm acum aici ca la Piață. Treaba noastră cum discutăm.

Am zis că nu putem să demitem guvernul dacă nu avem 51 de deputați pentru a învesti un alt Guvern. La întrevederea de ieri am discutat despre faptul dacă avem aceste voturi, nu le avem. Nu avem 51 de voturi, atunci nu putem demite actualul guvern, dacă nu avem 51 de voturi pentru a învesti altul. Cei din PPDA au zis că își asumă guvernarea în totalitate, dar nu ne-au prezentat nimic. Nu ne-au comunicat nimic despre componență sau altceva, ne-au comunicat doar că ei sunt dispuși să-și asume guvernarea”, a declarat Maia Sandu.