Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu s-a întrunit cu…

Maia Sandu s-a întrunit cu membri PPDA pentru a discuta despre demiterea Guvernului, însă a plecat înainte ca discuțiile să se încheie: „Uneori îmi crapă și mie răbdarea”

Lidera PAS, Maia Sandu, susține că a avut luni, 15 iunie, o întrevedere cu mai mulți membri ai PPDA, însă a plecat înainte ca discuțiile să se încheie. Sandu a declarat că în cadrul întrevederii a discutat cu membrii PPDA despre posibilitatea demiterii actualului cabinet de miniștri și investirea unui nou Guvern. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Am avut ieri o întrunire cu membri PPDA, am discutat despre moțiune și demiterea actualului guvern. Este adevărat, am plecat mai devreme. Uneori îmi crapă și mie răbdarea. Tonul și alte chestii care le-am discutat sunt alte lucruri. Nu o să discutăm acum aici ca la Piață. Treaba noastră cum discutăm.

Am zis că nu putem să demitem guvernul dacă nu avem 51 de deputați pentru a învesti un alt Guvern. La întrevederea de ieri am discutat despre faptul dacă avem aceste voturi, nu le avem. Nu avem 51 de voturi, atunci nu putem demite actualul guvern, dacă nu avem 51 de voturi pentru a învesti altul. Cei din PPDA au zis că își asumă guvernarea în totalitate, dar nu ne-au prezentat nimic. Nu ne-au comunicat nimic despre componență sau altceva, ne-au comunicat doar că ei sunt dispuși să-și asume guvernarea.

Pe de o parte guvernul trebuie demis, dar pe de altă parte de unde putem lua voturi pentru un alt guvern? Vrem să dăm jos acest Guvern, dar nu putem să lăsăm țara fără Guvern în timpul acestei crize de sănătate”, a menționat Maia Sandu.

Lidera PAS, Maia Sandu, susține că PAS este gata să-l susțină pe liderul PPDA, Andrei Năstase, la funcția de premier.

Noi suntem deschiși pentru Andrei Năstase premier, este adevărat că l-am rugat să fie un pic mai politicos cu colegii mei din PAS, trebuie să vedem dacă sunt interese ascunse sau care sunt condițiile celorlalți pentru susținerea acestui Guvern”, a mai declarat Maia Sandu.

Tot aici, Maia Sandu susține că deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la desemnarea candidatului PAS pentru alegerile prezidențiale, însă nu exclude faptul că acesta ar putea fi chiar ea.

Probabilitatea este foarte mare că vom avea un candidat, vrem să-l dăm jos pe Dodon. Urmează să se decidă conform statutului. Este clar ca PAS nu o sa aibă alt candidat pentru prezidențiale decât Maia Sandu. Nu este un raspuns definitiv. Cel puțin asta cred eu”, a mai declarat lidera PAS.