Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Și forțele de stânga sunt…

Și forțele de stânga sunt chemate să se consolideze

Imagine simbol

Partidul Social Democrat a lansat un Apel public către candidații la funcția de Președinte al R. Moldova din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon și Partidului politic ”Partidul Nostru”, Dumitru Ciubașenco.

„Partidul Social Democrat se arată îngrijorat de lipsa unei unități între partidele de stânga (…). În vederea consolidării alegătorilor în campania electorală pentru alegerea Președintelui R. Moldova din 30 octombrie 2016, Partidul Social Democrat se adresează repetat către Partidul Socialiștilor din R. Moldova și Partidului politic ”Partidul Nostru” de a-și asuma răspunderea și a înainta un candidat unic, care va primi votul tuturor susținătorilor partidelor de stânga. În acest sens, Partidul Social Democrat este dispus să participe în consultări privind elaborarea și implementarea strategiei de consolidare a partidelor politice de stânga ” , se menționează în Apel.

Maia Sandu este can­di­da­tul la pre­zi­den­ți­ale sus­ți­nut de PAS, PPDA și PLDM. La 8 august curent Par­ti­dul Libe­ral Demo­crat din Mol­dova( PLDM), Par­ti­dul Acțiune și Soli­da­ri­tate (PAS) și Par­ti­dul Dem­ni­tate și Ade­văr (PDA) au decla­rat că fac front comun și vor desemna un sin­gur can­di­dat din par­tea celor trei par­tide la ale­ge­rile pre­zi­den­ți­ale din 30 octom­brie.