Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sandu susține că Dodon îl…

Sandu susține că Dodon îl va folosi pe Platon în lupta cu Plahotniuc: „Până acum am avut unul care se credea statul R. Moldova, iar acum avem altul”

„Președintele R. Moldova, Igor Dodon, îl va folosi pe fostul deputat Veaceslav Platon pentru a lupta împotriva fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, dar și pentru a discredita politicienii din opoziție”. Declarația a fost făcută de lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, în contextul eliberării omului de afaceri din detenție.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, fostul deputat Veaceslav Platon „a fost eliberat de către Igor Dodon”, iar șeful statului îl va folosi pe omul de afaceri în lupta cu Vladimir Plahotniuc.

Avem de afaceri cu hoți de talie interațională, noi luptăm cu clanuri serioase. Platon se face vinovat de tare multe lucruri, trebuie să-l întrebam cine a început cu cumpăratul judecătorilor pentru schema de Landromat, să-l întrebam cine a început să cumpere deputați, este ipocrizie.

Platon a fost eliberat de Igor Dodon ca sa-l ajute în lupta cu Plahotniuc, Dodon nu are încredere în justiție și că PG va fi capabilă să-l încarcereze pe Plahotniuc, o să-l foloseasa pe Platon și împotriva opoziției, mă refer la noi.

Cai verzi pe pereți ce spune despre colegul Litvinenco, am văzut că are tare mule pretenții la noi, deși noi am luptat împotriva lui Plahotniuc. Nu l-am auzit pe Platon să zica nimic despre banii care i-a dat Plahotniuc lui Dodon. Nu am văzut că fie indignat de Dodon. Până acum aveam unul care se credea statul, Plahotniuc, iar ieri l-am auzit pe altul, care s-a prezentat ca statul R. Moldova. Este ciudată această decizie a PG să-l elibereze pe Platon, sunt suficiente probe privind implicarea lui Platon în diferite tranzacții împotriva statului”, a declarat Maia Sandu.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale susțin că, după examinarea materialului probator, prezentat de PG, luni, 15 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către fostul deputat, Veaceslav Platon.

Astfel, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, luni, 15 iunie.

ULTIMA ORĂ! Veaceslav Platon a fost eliberat