Principală  —  IMPORTANTE   —   „Candu este arhitectul”. Platon dă…

„Candu este arhitectul”. Platon dă nume și susține că deține probe care ar demonstra participarea acestora în furtul miliardului

Andrian Candu este arhitectorul furtului miliardului. Declarațiile aparțin lui Veaceslav Platon care, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, spune că va începe lupta sa pentru recuperarea banilor furați din cele trei bănci cu probleme cu liderul PRO-Moldova.

Candu a dat indicații, a pregătit terenul din punct de vedere a pachetului legislativ, a răspuns de aspectul BNM care să dea banii băncilor. Vor fi și documente, și probe, și de toate”, spune Platon prezent la emisiunea „Politica” de la TV8.

Tot aici, Platon suține că la furtul miliardului a participat și fostul premier Iurie Leancă, deputatul Partidului Politic Șor, Denis Ulanov, dar și alte persoane, cărora Platon nu vrea să le dea nume întrucât acestea „să nu fugă din țară”.

Denis Ulanov, Iuire Leancă și încă un grup de oameni, nu vreau să le spun numele că o să fugă din țară. De Iaralov și Plahotniuc nici nu se discută, iar de Plahotniuc am auzit că se pregătesc deja toate actele pentru a fi extrădat în Republica Moldova.

Ulanov s-a ocupat de toată partea organizatorică, el a lucrat cu martorii, a coordonat firmele care au gestionat banii, avea un rol foarte activ, chiar dacă se prezenta ca avocat”, mai spune Veaceslav Platon care dă asigurări că va veni cu dovezi prin care lui Candu și Ulanov le va fi ridicată imunitatea de deputat.

Leanca are legătură cu mita. Există o înregistrare unde Leancă discută cu Șor despre asta. Am această înregistrare., a mai adăugat Platon.