Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato Usatîi, dispus să organizeze…

Renato Usatîi, dispus să organizeze un avion charter pentru a duce buletine de vot la secțiile din străinătate. Ce prevede legislația despre buletinele suplimentare

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, este gata să pună la dispoziția autorităților un avion privat pentru a transporta buletine de vot suplimentare pentru secțiile deschise peste hotarele țării.

În cadrul unei intervenții, Usatîi a spus că este dispus să organizeze o cursă charter pentru a transmite buletine de vot spre secțiile de votare din străinătate, unde acestea urmează să se epuizeze curând.

„CEC trebuie să asigure buletine de vot suplimentare pentru cei care votează în diasporă. Eu pot să organizez un avion charter care să transmită buletinele de vot. Astăzi eu sunt sigur că este o zi istorică pentru alegerile din R. Moldova. Diaspora a demonstrat un patriotism deosebit. Cei care vă aflați la Frankfurt cereți să iasă cineva din comisie să vorbească cu voi”, a îndemnat liderul Partidului Nostru.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, în următoarele ore, în unele secții de votare, deschise în afara țării, ar putea să se epuizeze cele 5000 de buletine de vot, care, conform prevederile Codului electoral, reprezintă cantitatea maximă ce poate fi repartizată.

Sursa anunță că, potrivit normelor legale, dar și ținând cont de aspectele logistice, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite.

Nu este posibil nici de realizat transferul buletinelor de la o secție la alta, întrucât buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul secției de votare.

În context, CEC a îndemnat alegătorii să meargă să-și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot. Pentru facilitarea acestui proces puteți utiliza și aplicația https://diaspora.voteaza.md/.