Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția unor deputați ACUM la…

Reacția unor deputați ACUM la majorările anunțate de Dodon

Deputatul blocului electoral ACUM, Sergiu Litvinenco, susține că banii pe care Guvernul Chicu spune că îi va folosi pentru majorările de pensii, salarii și indemnizații, anunțate, astăzi, 18 noiembrie, de președintele R. Moldova, Igor Dodon au fost obținuți și aduși de Guvernul condus de Maia Sandu.

Litvinenco susține că declarațiile făcute de Dodon sunt „o dovadă clară că Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani”.

„Dodon anunță 7 inițiative sociale – majorări de pensii, salarii, indemnizații, indexări etc. Bineînțeles că banii pentru toate aceste proiecte nu puteau fi ”desenați” în acest week end. Ei au fost aduși de Guvernul Maia Sandu. Este o dovadă clară că Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită. Asta încă o dată demonstrează că demiterea Guvernului Maia Sandu nu a fost determinată de ”situația social și economică din țară” – că bani erau, toate aceste proiecte, dar și poate mai multe, erau implementate oricum –, ci exclusiv de teama de un procuror general independent care ar fi investigat fărădelegile lui Dodon și a camarilei sale politice”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Reacția deputatului ACUM vine după ce, Dodon, după ședința cu Greceanîi și Chicu, a anunțat mai multe majorări, iar banii pentru realizarea acestora spune că i-a găsit în acest weekend.

Și deputatul Dan Perciun spune că banii pe care îi va folosi Guvernul Chicu pentru majorările anunțate de Dodon au fost aduși de Cabinetul condus de Maia Sandu.

„Culmea cinismului. Dodon anunță 7 inițiative sociale dintre care 5 au fost prezentate de Guvernul Sandu în Parlament săptămâna trecută și pentru care fostul Guvernul găsise resursele financiare. Tovarășul a luat bugetul elaborat de fostul Guvern și l-a atribuit sieși.
În bugetul pentru anul 2020 fuseseră incluse inclusiv:
Majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 MDL la 500 MDL, majorarea ajutorului pentru veterani de la 100 MDL la 300 MDL, creșterea indemnizației pentru medicii tineri de la 45.000 la 120.000 și creșterea salariilor pentru bugetari.
S-a renunțat la programul Ajutor la Contor – +50 MDL pe lună pentru electricitate pentru pensionari și s-a revenit la cei 600 de MDL dar 1 dată pe an”, a scris Perciun.

Reacția deputaților ACUM vin după ce, Dodon, după ședința cu Greceanîi și Chicu, a anunțat mai multe majorări, iar banii pentru realizarea acestora spune că i-a găsit în acest weekend.