Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon, Greceanîi și Chicu -…

Dodon, Greceanîi și Chicu – în ședință de lucru. Majorările anunțate de Dodon: „În zilele de odihnă am găsit resursele necesare”

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu s-au întrunit astăzi, 18 noiembrie, în prima ședință de lucru. După ședință, Dodon a anunțat majorări de salarii, pensii și alocații sociale.

Astfel, Dodon anunță că, după fiecare ședință care va avea loc săptămânal, cei trei vor veni cu un pachet de inițiative pentru ca, potrivit lui Dodon, „cetățenii să cunoască cu ce se ocupă Președinția, Guvernul și Parlamentul”.

„Noi am avut foarte multe ședințe sâmbătă și duminică. Vreau să anunț câteva măsuri sociale, pentru care, în aceste zile de odihnă am găsit resursele financiare necesare și care urmează a fi implementate în următoarele săptămâni.

Șapte măsuri sociale anunțate de Dodon:

  1. 625 de mii de pensionari vor primi câte 700 de lei, ajutor pentru sărbatorile de iarna.
  2. Modificarea legii, pentru ca din 2020 indexarea pensiilor să aibă loc de 2 ori pe an.
  3. Majorarea ajutorului oferir pe perioada rece a anului și extinderea numărului familiilor care vor beneficia de acest ajutor. 300 de mii de familii vor primi câte 500 lei.
  4. Modificarea legii pentru a garanta pensia pentru 5 ani (pensionarilor), în cazul decesului unuia dintre soți.
  5. Majorarea alocațiilor pentru veterani, 20 de mii de persoane vor primi câte 300 de lei.
  6. Majorarea indemnizațiile pentru tinerii din domeniul medical și farmaceutic. Specialiștii care merg în zonele rurare. vor primi de la 45 – 120 mii de lei.
  7. Majorarea salariilor în sectorul bugetar. În medie, cu 10%, iar pentru profesori și educatori – 18%.

Dodon susține că astfel de ședințe de lucru vor avea loc săptămânal.