Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Prima reacție a lui Andrian…

Prima reacție a lui Andrian Candu după ce din PDM a plecat încă un deputat. Anticipează și alte plecări „mult mai repede decât vă puteți imagina”

Andrian Candu, liderul grupului parlamentar „Pro Moldova” a salutat decizia deputatei Ruxanda Glavan de a părăsi fracțiunea Partidului Democrat din Moldova.

Acesta anticipează că din PDM vor pleca și alți deputați. „Numărul celor care rămân loiali alegătorilor și promisiunilor făcute în campanie va crește mult mai repede decât vă puteți imagina”, spune Candu.

„Sunt mulți profesioniști, oameni de calitate în R. Moldova care nu pot să accepte alianța cu socialiștii și tot ce a urmat după acest mariaj. Avem o criză în circumstanțe agravante produsă din cauza unui grup de oameni care a preluat puterea și instituțiile statului și le gestionează ineficient, amatoresc și cu un dispreț față de oameni cum nu am mai văzut. Această nesimțire etalată de guvernanți față de oameni este exersată pe colegii lor de partide mai întâi și clar nu lasă loc de decizii colegiale sau de democrație nici în partid, nici în țară. Guvernarea poate acuza în continuare Pro Moldova de toate eșecurile lor, dar ar fi cazul să se întrebe de ce le întoarce lumea spatele?! Funcții publice pentru toți nu veți putea inventa, minciunile se răsuflă, dar sărăcia, trădarea cui le dați moștenire? În această situație, numărul celor care rămân loiali alegătorilor și promisiunilor făcute în campanie va crește mult mai repede decât vă puteți imagina”, spune Candu.

Deputata Partidului Democrat, Ruxanda Glavan, a anunțat că părăsește partidul, se retrage din fracțiunea parlamentară a democraților și aderă la Grupul „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Deputata se arată dezamăgită și menționează într-un mesaj pe Facebook că trăiește „un sentiment profund de străinătate față de tot ce înseamnă PDM.

„E timpul să mă retrag din PD! De ceva timp trăiesc un sentiment profund de străinătate față de tot ce înseamnă PD. Vreau să am libertatea să lupt pentru ideile mele. Am obosit de declarații publice despre democrație internă, care nu au nimic în comun cu realitatea; de constrângeri și cenzură de dragul patriotismului de partid, de grupuri mici care iau decizii pentru toți și le vând drept consens al fracțiunii. Mă retrag din partid și părăsesc fracțiunea parlamentară. Sunt conștientă că pentru a putea obține ceva concret în Parlament este nevoie de susținerea unei echipe, de aceea am decis că îmi voi continua activitatea alături de foștii colegi, care au constituit grupul parlamentar Pro Moldova”, a scris deputata pe pagina sa de Facebook.

În februarie 2020, șase deputați au părăsit PDM în semn de protest, motivând că nu ar susține o coaliție între PDM și PSRM. Ulterior, deputații au format grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.