Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele României ar putea efectua…

Președintele României ar putea efectua o vizită la Chișinău până la finele anului 2020

Imagine-simbol

După învestirea Maiei Sandu în calitate de președintă a R. Moldova, liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, va efectua o vizită în țara noastră. Vizita ar putea avea loc până la finele anului curent, spune Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă.

Potrivit ambasadorului, cu prilejul vizitei la Chișinău a președintelui României, cei doi lideri de stat vor discuta despre proiectele comune pe care România vrea să le dezvolte în R. Moldova.

„Suntem pe sfârșit de an, dar asta nu înseamnă că am finalizat agenda diplomatică. Imediat ce doamna Maia Sandu va fi învestită în calitate de președinte al R. Moldova, cel mai probabil, vom avea o vizită la Chișinău a președintelui României Klaus Iohannis. Cu acest prilej vor fi discutate proiectele comune pe care vrem să le dezvoltăm. Un lucru cert este că România rămâne în continuare consecventă susținerii parcursul european al R. Moldova și susținerii proiectelor dedicate în exclusivitate cetățenilor R. Moldova”, a declarat Ambasadorul român în interviul acordat ZdG.

Ioniță mai spune că prin alegerea Maiei Sandu în calitate de președintă a R. Moldova parcursul european al țării a fost revigorat, sub aspectul unei speranțe.

Cred că acest parcurs european a fost revigorat, cel puțin sub aspectul speranței, de rezultatul recentelor alegeri prezidențiale. Am salutat cu căldură rezultatele. Au fost niște alegeri care au în esență, din punctul meu de vedere, o raportare diferită la un sistem de valori și principii. Doamna Maia Sandu este cunoscută în cancelariile occidentale ca fiind atașată valorilor europene și relațiilor bune cu UE. Aș spune că acest rezultat tocmai a oferit o nouă speranță, care evident trebuie să fie materializată în perioada următoare. Este important că, cel puțin la această etapă, mai există o speranță. Dacă există și bună credință, vor fi găsite și modalitățile necesare pentru a pune în aplicare angajamentele care au fost făcute și care vizează norme, politici, practici în folosul cetățenilor – stat de drept, justiție cu adevărat independentă, o luptă împotriva corupției care funcționează”, a mai spus Ambasadorul Românei la Chișinău, Daniel Ioniță.

Președintele României Klaus Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută în alegerile prezidențiale.

Interviul integral va apărea în numărul de joi, 3 decembrie, al Ziarului de Gardă.