Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta R. Moldova, Maia Sandu,…

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu europarlamentari din PPE. Mesajul transmis după întrevedere

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, aflată într-un vizită oficială la Bruxelles, a postat marți, 19 ianuarie, un mesaj pe Facebook prin intermediul caruia a anunțat că în cadrul vizitei s-a întâlnit cu mai mulți membri ai Parlamentului European.

De această dată, în noul mesaj postat pe Facebook, președinta R. Moldova, Maia Sandu, menționează că a avut o întrevedere cu Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al PPE și Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – RM, și David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, cu care a discutat despre noi oportunități de dezvoltare pentru R. Moldova.

În această vizită am avut oportunitatea de a mă întâlni cu distinși membri ai Parlamentului European și prieteni ai Republicii Moldova. Cu Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al PPE și Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – RM, și David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, am discutat noi oportunități de dezvoltare pentru țara noastră și cum să menținem interesul sporit al țărilor UE pentru colaborarea bilaterală strânsă cu Republica Moldova în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău.

Am mulțumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atât din Bruxelles, cât și din interiorul statelor membre.

PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova.

Am ținut să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de PPE în ultimii ani și i-am rugat să ne ajute în identificarea unei soluții pentru ca vaccinul anti-Covid-19 să ajungă cât mai repede și în țara noastră. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reuși să atenueze impactul crizei economice și sanitare”, a notat Maia Sandu pe Facebook.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, efectuează în perioada 18 – 19 ianuarie 2021 o vizită oficială la Bruxelles. Anunțul despre vizită a fost publicat vineri, 15 ianuarie, pe site-ul instituției prezidențiale.

Potrivit Președinției, din delegația oficială care efectuează vizata oficială la Bruxelles fac parte președinta Maia Sandu; Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe; și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.