Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Comisiei Europene o asigură…

Președinta Comisiei Europene o asigură pe Maia Sandu de sprijinul UE pentru agenda sa reformatoare privind lupta anticorupție, statul de drept și lupta împotriva COVID-19 în R. Moldova

Twitter: Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis luni președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, că se poate conta pe sprijinul Uniunii Europene pentru agenda de reformă propusă de noul lider de la Chișinău, subliniind lupta anticorupție, statul de drept și recuperarea post-COVID-19.

 „Mă bucur să o întâmpin pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, la Bruxelles. Felicitări pentru câștigarea unui mandat puternic pentru schimbare. Puteți conta pe sprijinul UE pentru agenda reformatoare pe care o aveți, inclusiv în domeniul judiciar și în atât de necesara muncă anticorupție, lupta împotriva COVID-19 și redresarea”, a scris von der Leyen, pe Twitter, după întâlnirea cu Sandu.

Serviciul de presă al președintelui a anunțat anterior despre programul vizitei Maiei Sandu la Bruxelles din 18-19 ianuarie. În agendă — întrevederi cu șefii Consiliului Europei, Comisiei Europene, Parlamentului European, comisarii europeni, dar și cu regele Belgiei Philippe.