Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Percheziții la BEM

Percheziții la BEM

Opt percheziții la BEM au fost desfășurate astăzi de către Centrul Naţional Anticorupţie.

În urma cărora mai multe persoane sunt audiate de anchetatori, printre aceștia fiind și Ilan Shor, preşedintele Consiliului de Administraţie al BEM.

Potrivit CNA, perchezițiile au fost făcute în oficiile consiliului de administraţie al Băncii Economice din Moldova, precum și la sediile companiilor care au beneficiat de creditele oferite de bancă.

Amintim că ieri, 16 martie, Igor Dodon a prezentat o listă de credite acordate de Banca Socială. Liderul socialiștilor a punctat cele mai importante momente din setul de acte, cum ar fi: din decembrie 2010 și până în noiembrie 2014 au fost acordate credite pentru 29 de companii, majoritatea dintre ele, direct sau indirect, sunt controlate de Ilan Shor, susținea Dodon. Valoarea acestora a constituit 4 miliarde de lei. Documentele care ar fi confirmat acordarea creditelor ar fi fost scoase pe 27 noiembrie 2014 și arse. În perioada 25-26 noiembrie 2014, banca ar fi acordat credite la 5 companii în sumă de 5.6 miliarde de lei, 333, 5 milioane de dolari și 134 de milioane de euro, suma totală fiind de 13,3 miliarde de lei.

Totodată, menționăm că omul de afaceri Ilan Shor are statut de bănuit în dosarele deschise de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, în cazul Băncii de Economii și Băncii Sociale.