Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PDM a depus încă o…

PDM a depus încă o contestație la CEC. Acuză Blocul ACUM că beneficiază de publicitate electorală interzisă

Partidul Democrat a mai depus astăzi încă o sesizare împotriva Blocului ACUM. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, democrații solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) să intervină în cazul implicării persoanelor care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, însă care ar face agitaţie electorală în favoarea Blocului ACUM.

Potrivit PDM, Andrei Năstase și Maia Sandu beneficiază de publicitate electorală interzisă, „distribuită pe reţelele sociale, sub forme camuflate, prin intermediul unor simpatizanţi sau persoane oficiale şi conturi din străinătate”.

Drept exemplu, democrații aduc o postare publicată de Siegfried Mureşan, deputat european din partea Grupului PPE şi membru al Partidului Naţional Liberal din România.

„Considerăm revoltătoare atitudinea iresponsabilă a acestui oficial european. Deşi în trecut a avut calitatea de observator electoral în Republica Moldova, cunoaşte foarte bine despre interdicţiile prevăzute în art. 52 din Codul electoral, totuşi acesta sfidează bunul simţ şi legea, având scopul politic de a-şi promova politicienii pe care mizează în Republica Moldova”, se menționează în comunicatul PDM.

Astfel, PDM solicită intervenția CEC și sancționare Blocului ACUM conform Codului electoral.

Tot astăzi, PDM a sesizat CEC despre faptul că Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, ar fi făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare. Democrații au depus o contestație și împotriva Maiei Sandu, copreședinta Blocului ACUM, pe motiv că ar face agitaţie electorală anti referendum, deşi nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru referendum.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza în timp real rezultatele alegerilor în circumscripția națională și circumscripțiile uninominale.