Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul „Șor” anunță că a…

Partidul „Șor” anunță că a blocat din nou mai multe drumuri din țară și cere „achitarea facturilor”

Membrii și simpatizanții Partidului „Șor” au organizat miercuri, 15 martie, un nou „flashmob național de blocare a drumurilor în diferite regiuni ale țării”. Reprezentanții formațiunii susțin că au blocat drumurile deoarece prim-ministrul, Dorin Recean, a refuzat să discute cu ei despre „achitarea integrală a facturilor pentru lunile de iarnă”.

Solicitat de Ziarul de Gardă, purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat că Guvernul „nu comentează” acest protest.

„Deputați ai Partidului „ȘOR”, aleși locali și simpatizanți ai formațiunii organizează și astăzi un flashmob național de blocare a drumurilor în diferite regiuni ale țării, drept rezultat al refuzului „premierului războiului”, Dorin Recean, de a discuta direct cu autorii rezoluției în care se cere achitarea integrală a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Noi avem pregătită și soluția legală, pe care vrem să o propunem prim-ministrului, care, însă, a tratat ieri, 14 martie, cu indiferență sutele de mii de oameni care așteaptă de la guvernare achitarea integrală a facturilor pentru gaz, energie termică și electrică”, anunță formațiunea condusă de deputatul fugar Ilan Șor.

Partidul „Șor” susține că „acțiunea de blocare a drumurilor” va continua și pe 16 martie. Susținătorii formațiunii intenționează să se adune în fața Parlamentului pentru a cere „aprobarea inițiativelor legislative” privind „achitarea facturilor”.

„Acțiunea de blocare a drumurilor continuă și astăzi, iar mâine, 16 martie, ne vom aduna la Parlament, la ora 11:00, să cerem aprobarea inițiativelor legislative care vor face posibilă realizarea așteptărilor celor peste 713 mii de cetățeni, care au semnat inițiativa Mișcării Pentru Popor privind achitarea integrală a facturilor”, anunță Partidul „Șor”.


Duminică, 12 martie, mai mulți membri și simpatizanți ai „Mișcării Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, s-au adunat la un miting anti-guvernamental. Deși organizatorii manifestației susțineau că la protest au participat 70 de mii de oameni, polițiștii au anunțat că au fost peste 2 100 de persoane.

54 de participanți la manifestație, între care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare, potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, a declarat că Poliția a destructurat operațiunea planificată în timpul protestului anunțat pe 12 martie de „Mișcarea Pentru Popor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”.

VIDEO 10 mii de dolari pentru fiecare persoană care urma să asigure provocarea forțelor de ordine. Detalii de la șeful Poliției Naționale privind destructurarea unei operațiuni de destabilizare a R. Moldova

Cele șapte persoane reținute în dosarul „dezordinilor în masă”, plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

Pe 13 martie, susținătorii Partidului „ȘOR”, în frunte cu deputata Marina Tauber, au blocat bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. De asemena, presa din nordul țării a scris că au fost blocate și intrările în orașele Edineț și Bălți. Pe 14 martie a fost organizat un protest în fața Guvernului. Persoanele adunate au cerut audiență la prim-ministrul Dorin Recean. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a precizat că „premierul are agendă prestabilită și din acest motiv nu poate ieși la manifestanți”.