Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „O provocare orchestrată de Kremlin”.…

„O provocare orchestrată de Kremlin”. Serviciul de Securitate al Ucrainei a comentat acuzațiile Tiraspolului privind pregătirea unui atac „terorist” în regiunea transnistreană

Sursa foto: Facebook/varlamov

Serviciul de securitate al Ucrainei a venit cu o reacție, după ce a fost acuzat de așa-numitele autorități din regiunea transnistreană că ar fi pus la cale „un atac terorist” asupra așa-zisei conduceri de la Tiraspol. Reprezentanții Serviciului susțin că aceste declarații sunt „o provocare orchestrată de Kremlin”.

„Orice declarații ale reprezentanților așa-numitului „Minister al Securității de Stat” al falsei „Republici Moldovenești Nistrene„ cu privire la participarea SBU la pregătirea unui atac terorist ar trebui să fie considerate doar ca o provocare orchestrată de Kremlin. Prin urmare, Serviciul de Securitate al Ucrainei îndeamnă să nu se ia în serios prostiile, care se răspândesc cu scopul clar al Rusiei de a submina situația din teritoriul care este de fapt ocupat și controlat de aceasta, acuzând statul nostru de acest lucru. Minciunile și provocările sunt una dintre armele folosite în mod activ de Rusia”, se arată în reacția oficială a Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Și Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție la anunțul așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană, care susțin că „au prevenit un atac terorist” pus la cale de Serviciul de securitate al Ucrainei. Biroul menționează că autoritățile naționale „investighează informația” despre presupusul atac.

„Autoritățile naționale competente investighează informația despre un presupus atentat „terorist” în regiunea transnistreană a R. Moldova. Organele abilitate vor reveni cu detalii. Facem apel la public pentru informarea din sursele oficiale ale țării noastre”, se arată într-un mesaj al Biroului politici de reintegrare.

Așa-zisul minister al securității din regiunea transnistreană a declarat joi, 9 martie, că „a prevenit un atac terorist”. Potrivit sursei citate, atacul ar fi fost pregătit „la indicația Serviciului de securitate al Ucrainei” împotriva mai multor așa-numiți oficiali din stânga Nistrului. Deocamdată, Ucraina nu a venit cu o reacție la acuzațiile așa-numitelor autorități din stânga Nistrului.

Suspecții au fost reținuți și dau declarații, scrie sursa citată. Așa-numitele autorități din stânga Nistrului spun că au fost inițiate mai multe cauze penale care vizează „pregătirea unui act de terorism” și „pregătirea pentru omorul a două sau mai multe persoane, comisă de un grup de persoane într-un mod periculos”.

Presa din regiune scrie că „atacul terorist din Transnistria urma să aibă loc în centrul Tiraspolului, autorii mizau pe un număr mare de victime și pe eliminarea înalților funcționari ai republicii”. Așa-numitele autorități din stânga Nistrului se vor adresa astăzi Ucrainei „pentru informații despre actul terorist planificat la Tiraspol”, a declarat așa-zisul ministru de externe al regiunii, citat de presa locală.

Așa-zisele autorități din regiunea transnistreană susțin că „au prevenit un atac terorist”, care ar fi fost pus la cale de Serviciul de securitate al Ucrainei. Kievul nu a comentat acuzațiile