Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noua conducere a Agenției pentru…

Noua conducere a Agenției pentru Supraveghere Tehnică, prezentată angajaților. Spînu: „Dacă va fi o construcție ilegală, de azi înainte, să știți că va fi demolată sau se va solicita ca drumul să fie construit din nou”

sursa: AST

Noua conducere a Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) a fost prezentată angajaților de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Astăzi i-am prezentat angajaților Agenției pentru Supraveghere Tehnică, pe noul director Ion Moraru și pe directorul adjunct Veaceslav Șipitca. Așteptările mele sunt ca ilegalitățile și corupția în construcții să fie încheiate. Nu mai tolerăm drumuri făcute aiurea, clădiri construite oriunde. Reiterez, ceea ce am spus la început de mandat – să construim cu respect față de natură, de cetățeni, de monumentele istorice. Trebuie să ne oprim să ne batem joc de țară.

Vicepremierul spune că a rugat noua conducere să fie „reluate la control toate petițiile publice unde sunt plângeri în domeniul construcțiilor, să fie examinate și soluționate cum scrie buchia legii”.

Nu vreau să ajung la acest lucru, dar dacă va fi o construcție ilegală, de azi înainte, să știți că va fi demolată sau solicitat ca drumul să fie construit din nou.

CITEȘTE ȘI: Agenția de Supraveghere Tehnică are conducere nouă

În octombrie 2020, Ziarul de Gardă a scris că Afanasie Dăscălescu, cunoscut ca fiind administratorul companiei de construcții „Dansicons”, fondată de fostul deputat Iurie Dîrda, a fost numit, printr-un ordin, director adjunct interimar al AST.