Principală  —  IMPORTANTE   —   Agenția de Supraveghere Tehnică are…

Agenția de Supraveghere Tehnică are conducere nouă

sursa: AST

Agenția de Supraveghere Tehnică (AST) are conducere nouă. Învingătorul concursului pentru funcția de director al AST este Ion Moraru, iar pentru cea de director adjunct – Veaceslav Șipitca. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Ion Moraru și-a făcut studiile la Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. Ion Moraru a ocupat mai multe funcții de arhitect și director la mai multe întreprinderi specializate în domeniul arhitecturii, urbanismului şi serviciilor aferente.

La funcția publică de director adjunct al AST, în urma concursului, s-a calificat Veaceslav Șipitca.

Șipitca este absolvent al facultății de urbanism și arhitectură a Universității Tehnice din Moldova. A deținut mai multe funcții, de expert tehnic în domeniul securității industriale în ramura alimentării cu gaze, de inginer proiectant, precum și de șef Secția expertiza securității industriale în cadrul Centrului Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare.

În octombrie 2020, Ziarul de Gardă a scris că Afanasie Dăscălescu, cunoscut ca fiind administratorul companiei de construcții „Dansicons”, fondată de fostul deputat Iurie Dîrda, a fost numit, printr-un ordin, director adjunct interimar al AST.