Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Nicu Popescu, despre „Ordinul Republicii”:…

Nicu Popescu, despre „Ordinul Republicii”: „Simbolizează angajamentul nostru colectiv pentru transformarea R. Moldova”

Sursă foto: Nicu Popescu/ Facebook

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a declarat că a primit „cu profundă recunoștință” cea mai înaltă distincție de stat – „Ordinul Republicii”, conferit de președinta Maia Sandu ieri, 26 decembrie.

Cu profundă recunoștință, am onoarea să primesc cea mai înaltă distincție de stat, Ordinul Republicii. (…) Acest prestigios ordin care mă onorează, simbolizează angajamentul nostru colectiv pentru transformarea R. Moldova într-o țară mai prosperă și modernă, integrată în marea familie a Uniunii Europene”, a notat Nicu Popescu.

Conform unui comunicat al Președinției, distincția i-a fost oferită „în semn de înaltă apreciere a profesionalismului manifestat în domeniul politicii externe, pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană a R. Moldova, precum și pentru contribuția majoră la deschiderea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană”.

Decizia de a iniția negocierile de aderare cu R. Moldova a fost posibilă datorită eforturilor susținute ale sutelor și chiar miilor de funcționari publici, precum și ale întregului Guvern condus de prim-ministrul Dorin Recean, ale Parlamentului R. Moldova, în frunte cu Igor Grosu, a întregii echipe din serviciul diplomatic al R. Moldova și, în mod crucial, cu implicarea activă și deplină a președintei țării, Maia Sandu”, a precizat ministrul.

Tot ieri, șefa statului a semnat decretul prin care conferă medalia „Meritul Civic” consilierei în domeniul politicii externe și integrării europene, Cristina Gherasimov, care din data de 5 decembrie 2023 a fost numită în funcția de secretară de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).