Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministrul Apărării urmează să fie…

Ministrul Apărării urmează să fie audiat în Parlament în legătură cu cei 75 de militari moldoveni care au plecat în Rusia pe timp de pandemie

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, urmează să fie audiat joi, 17 iunie, în Parlament în legătură cu plecarea celor 75 de militari moldoveni în Federația Rusă, pe timp de pandemie de COVID-19, pentru a participa la parada de la Moscova.

Cu propunerea de audiere a ministrului Apărării au venit deputații PAS, iar aceasta a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședința Parlamentului.

Rusia este pe locul 3 la numărul de infectări. PAS solicită să vină ministrul Apărării să ne spună cum a adimis ca militarii noștri să participe la paradă”, a declarat deputatul PAS, Oazu Nantoi.

Astfel, ministrul Apărării urmează să vină în plen pentru a răspunde la întrebările deputaților pe marginea acestui subiect.

Pe 14 iunie, 75 de militari moldoveni au plecat în Rusia, țară cu 8.835 de cazuri noi de COVID-19, pentru a participa la paradă.

Militarii moldoveni au pplecat în Federația Rusă în timp ce țara se află pe locul 3 în lume după numărul de cazuri de COVID-19 – 528.964.