Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mai multe persoane, reținute în…

Mai multe persoane, reținute în urma perchezițiilor efectuate miercuri la sediul partidului Șor

Opt persoane au fost reținute miercuri, 2 noiembrie, în urma perchezițiilor efectuate la sediul partidului Șor. Despre aceasta a anunțat deputata Marina Tauber, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, acolo unde a avut loc ședința de examinarea a solicitării procurorilor pentru prelungirea măsurii de arest la domiciliu în privința deputatei partidului Șor.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție, cele opt persoane fiind „bănuite de participarea în calitate de complici la săvârșirea infracțiunii de acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unei grup criminal organizat”.

„Considerăm acest dosar drept unul politic, alte motive nu sunt. Suntem indignați de ceea ce s-a întâmplat ieri, în legătură cu perchezițiile organizate în sediul nostru central. Suntem indignați pentru că în urma acestor percheziții opt persoane au rămas pe noapte în CNA și în izolatorul de la Tighina”, a afirmat Marina Tauber.

Potrivit deputatei, magistrații se vor pronunța vineri, 4 noiembrie, în privința arestului la domiciliu.

În cadrul perchezițiilor efectuate miercuri, 2 noiembrie, de procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) la sediul central al Partidului Politic „Șor”, în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a formațiunii politice, au fost depistați și ridicați bani în sumă totală de 321 700 de lei.

„Mijloacele bănești erau destinate pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat. Despre desfășurarea urmăririi penale vom reveni cu detalii suplimentare” arată un comunicat al PA.

Procuratura Anticorupție (PA), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins joi, 20 octombrie, cu percheziții la membrii și activiștii Partidului „ȘOR” din mai multe localități din țară. Veronica Dragalin, procurora șefă a Procuraturii Anticorupție (PA) a menționat atunci că în total au fost efectuate 55 de percheziții.

De asemenea, șefa PA a afirmat că în timpul perchezițiilor au fost ridicate 20 de pungi negre, cu aceleași embleme”, pe care sunt nume de raioane. În total, potrivit Veronicăi Dragalin, „s-au ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei din aceste pungi”. Sumele ridicate includ lei și dolari.

Ulterior, PA a anunțat că, în rezultatul examinării, a fost constatat că suma finală este de 4 219 550 de lei și 4 000 de dolari.

„Centrul Național Anticorupție sub conducerea Procuraturii Anticorupție a finalizat procesul de examinare a banilor depistați și ridicați în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, în cauza penală privind finanțarea ilegală a partidului politic „Șor””, anunța PA.