Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderul PDM: Dacă opoziția ar…

Liderul PDM: Dacă opoziția ar da de înțeles că nu va face coaliție cu bandiții, acest fenomen de cumpărare a deputaților nu ar fi

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că opoziția – PAS și Platforma DA – ar avea partea sa de vină în faptul că mai mulți deputați democrați au fost convinși să treacă la alte fracțiuni.

„Cei care se cred curați în Parlament și arată cu degetul sunt implicați direct în ceea ce se întâmplă. Dacă ei ar da de înțeles că nu vor face coaliție cu cei implicați în corupție, cu bandiții, acest fenomen de cumpărare a deputaților nu ar fi. Toți sunt implicați în acest proces. Îi vom pune punct doar când toți vor vrea”, a declarat Filip în cadrul ediției din 10 iulie a emisiunii Пятница с Анатолием Голя de la RTR Moldova.

Acesta a refuzat să spună dacă în următoarea perioadă din fracțiunea PDM vor mai pleca deputați, menționând că „și la Oficiul Stării Civile soțul și soția promit că vor fi împreună toată viața”.

Potrivit lui Filip, câțiva colegi de-ai săi au mers la CNA pentru a face declarații despre încercări de a-i corupe.

Din luna februarie până în prezent, 14 deputați democrați au aderat la grupul parlamentar „Pro Moldova”, condus de către Andrian Candu, iar doi – la fracțiunea Partidului „Șor”.