Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvernul nu comentează protestul Partidului…

Guvernul nu comentează protestul Partidului Șor. „Premierul este informat despre evoluțiile curente”

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri, Daniel Vodă, a emis un comunicat în care subliniază că Guvernul nu comentează protestul.

„Autoritățile respectă dreptul cetățenilor pentru a protesta și libertatea de întrunire pașnică și de asociere.

Premierul țării este informat despre evoluțiile curente, iar colegii de la Ministerul Afacerilor Interne au anunțat deja că poliția va asigura ordinea și securitatea publică, precum și siguranța cetățenilor”, se menționează în mesajul purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Partidul Șor a organizat duminică, 19 februarie, un protest. Organizatorii au declarat că unicul scop al manifestație ar fi să ceară guvernării să achite integral facturile populației. Participanții la protest strigă lozinci împotriva guvernării și împotriva președintei Maia Sandu.

Partidul Șor protestează în Capitală, față de actuala guvernare (FOTO)

Mitingul s-a desfășoară în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, din capitală. Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat că s-a decis să nu se protesteze în fața Parlamentului, pentru evita „provocările”.

În acest context, poliția a constatat încălcarea declarației prealabile cu privire la locația desfășurării întrunirii, după cum se arată într-un mesaj pe Telegram al Inspectoratului General al Poliției.

Poliția atenționează: Organizatorii protestului au încălcat declarația prealabilă, fiind schimbată locația desfășurării întrunirii

Protestul a avut loc, după ce, la începutul acestei săptămâni, președinta Maia Sandu, a atenționat asupra unui presupus scenariu al Federației Ruse, în vederea organizării unei lovituri de stat în R. Moldova, cu sprijinul unor cetățeni străini, precum și al Partidului Șor.

Protestatarii Partidului Șor au blocat centrul capitalei. Ambulanța – solicitată de trei ori de participanții la întrunire. UPDATE: protestul s-a încheiat, traficul a fost deblocat