Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Poliția atenționează: Organizatorii protestului au…

Poliția atenționează: Organizatorii protestului au încălcat declarația prealabilă, fiind schimbată locația desfășurării întrunirii

Protestul Partidului Șor față de actuala guvernare se desfășoară în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, din capitală, și nu în fața Parlamentului. Vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a declarat că s-a decis să nu se protesteze în fața Parlamentului, pentru evita „provocările”.

În acest context, poliția atenționează că a fost încălcată declarația prealabilă cu privire la locația desfășurării întrunirii.

Participanții și-au schimbat locația în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, nefiind respectate cele expuse în declarația prealabilă”, potrivit Inspectoratului General al Poliției.

Organizatorii susțin că unicul scop al protestului este să ceară guvernării să achite integral facturile populației. Participanții la protest strigă lozinci împotriva guvernării și împotriva președintei Maia Sandu.

Protestul se desfășoară, după ce, la începutul acestei săptămâni, președinta Maia Sandu, a atenționat asupra unui presupus scenariu al Federației Ruse, în vederea organizării unei lovituri de stat în R. Moldova, cu sprijinul unor cetățeni străini, precum și al Partidului Șor.