Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ La vot încălțați în…

FOTO La vot încălțați în „kuliok”. Mai mulți alegători veniți la o secție din Marea Britanie au încălțat celebra pungă cu calendar în timp ce așteptau la coadă ca să voteze

Mai mulți cetățeni ai R. Moldova veniți să voteze la secția de votare din Northampton, Marea Britanie, au încălțat celebrele pungi neagre cu calendar, transmițând mesajul „azi rupem kuliokul”.

În pozele trimise pe adresa redacției se văd mai multe persoane care au încălțat pungile negre și așteaptă la coadă pentru a putea vota.

Autorii au publicat imaginile și pe rețelele de socializare, cu mesajul „Azi rupem kuliokul”.

„Am fost precauți și am comandat din timp kulioace și drapelul nostru”, ne-a scris una dintre persoanele care ne-a trimis imaginile.

„Kuliokul” a ajuns în atenția opiniei publice după ce au fost publicate imagini de la o întâlnire a lui Igor Dodon cu Vladimir Plahotniuc. Atunci, în timp ce negociau formarea unei alianțe de guvernare, Plahotniuc i-a întins lui Dodon o pungă neagră. Igor Dodon i-a spus atunci lui Plahotniuc să-i transmită „kuliokul” unui oarecare Cornel, despre care s-a scris că ar fi Corneliu Furculiță, consăteanul lui Igor Dodon și liderul fracțiunii socialiștilor din parlament. Dodon a mai adăugat atunci: „Iar umblați cu kulioacele?”

Președintele Dodon a evitat de fiecare dată să spună clar ce conținea „kuliokul” și de ce Plahotniuc i l-a oferit.