Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ „50 de euro pentru…

FOTO „50 de euro pentru un vot”. Un deputat susține că în regiunea transnistreană sunt plasate anunțuri în legătură cu cumpărarea voturilor: „За мир и стабильность”

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, susține să pe străzile din mai multe localități din regiunea transnistreană sunt plasate anunțuri în legătură cu cumpărarea voturilor. Mai exact, potrivit parlamentarului, în anunțuri, scrie că se oferă câte 50 de euro pentru fiecare vot exprimat în favoarea unui candidat.

Despre asta vorbește deputatul într-o postare făcută pe pagina de Facebook.

„Într-un sistem de securitate găurit, mercenarii au făcut o afacere prosperă din tranzacțiile electorale cu voturile sărmanilor votanți separatiști. Vorbim de Republica Moldova.

Insist pe calificativul „sărman” și pe „separatist” în pofida trendului ”politcorrect” de care suferă niște fețe palide pe la Chișinău. Într-un teritoriu ocupat, așa cum este definită Transnistria de o decizie a Curții Constituționale, toți cei care susțin implicit ori explicit regimul separatist sunt separatiști. Asta-i logica vieții politice. Fițuica lipită pe mai multe panouri la Bender și Tiraspol asta spune de fapt. Regimul permite recrutarea doritorilor de a-și vinde votul contra 50 $ pentru că-i convine să sprijine sateliții Kremlinului din dreapta și stânga Nistrului, fiindu-le mentori, parteneri și tovarăși.

“За мир и стабильность”, scriu Colecționarii de voturi. За коррупцию, gândește Stierlitz. Să le stea în gât?”, a scris Munteanu pe Facebook.

Pentru locuitorii din stânga Nistrului sunt deschise 42 de secții de votare.

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 7:00 și până la ora 21:00 cetățenii R. Moldova sunt aștepți la urnele de vot atât deschise în țară, cât și în străinătate pentru a-și alege președintele pentru următorii 4 ani.

Lupta din turul doi al alegerilor prezidențiale se dă între candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de PSRM, Igor Dodon.

După primul tur Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.