Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Filat, despre revenirea în politică…

Filat, despre revenirea în politică și relația cu PLDM

Fostul premier Vlad Filat susține că mai este membru al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), formațiune pe care a prezidat-o. Anterior, acesta și-a suspendat respectivul statut de membru, iar în prezent afirmă că nu a decis dacă va solicita anularea suspendării.

Vlad Filat spune că ar putea să participe la ședința Consiliului Politic Național al PLDM, care are loc duminică, 8 decembrie, dar că nu va accepta să conducă formațiunea, în cazul în care i se va propune.

„Nu mă interesează activitatea politică”, a precizat fostul premier, în prima sa ieșire publică după ce a fost eliberat, menționând că în primul rând este preocupat să recupereze dauna pe care a cauzat-o persoanelor apropiate.

În același timp, Vlad Filat a declarat că acest lucru nu înseamnă că nu va comunica cu oamenii politici. Acesta a evitat să enunțe vreun nume, dar a precizat că în Republica Moldova există persoane cu care ar putea să vorbească.

Filat a declarat că are experiență bogată în ceea ce înseamnă politcă și ar putea oferi expertiză, dacă îi va fi solicitată.